Den Bosch

Den Bosch of ‘s-Hertogenbosch (of Oeteldonk) is een van de oudste steden van Nederland. De stad is ontstaan in de delta van de rivieren Dommel, Maas en Aa. Dat betekent dat de rondvaart dwars door de stad loopt en dat je op- en afstapt in het historische centrum. Ons vaste opstappunt is de Brede haven, op steenworp afstand van het Centraal station.

Dagje Den Bosch

Dagje Den BoschDen Bosch heeft genoeg te bieden om een hele dag te vullen. Natuurlijk kan je lekker shoppen bij unieke winkeltjes. Op zaterdag is er een gezellige markt en de vele terrasjes zijn gezellig druk.

Bourgondisch Den Bosch

Het bourgondische leven van het zuiden is in Den Bosch in alles zichtbaar en voelbaar. De terrassen zitten vol en er zijn heerlijke adresjes om te lunchen of een drankje te doen. In de zomer staat de Korenbrugstraat vol met Bosschenaren en bezoekers om in de buitenlucht een gezellige avond te hebben. De sfeer die hier hangt, hebben wij nergens anders gevonden.

Om het nog mooier te maken, de gezelligste plekjes zijn op nog geen kwartiertje lopen van het station en vijf minuten van onze opstapplek!

Natuur

Zoek je even rust? Dan kan je heel fijn wandelen in Het Bossche Broek, een beschermd natuurgebied dat direct tegen de stad aan ligt. Doordat het een moerassig gebied was, hielp deze vlakte vroeger bij de verdediging van de stad. Nu is het een plek waar mensen vanuit de stad even kunnen uitwaaien. met een prachtig uitzicht op de skyline van Den Bosch.

Cultuur snuiven

Den Bosch heeft genoeg mogelijkheden voor de cultuurliefhebber. De Sint Jan is natuurlijk de bekendste trekpleister. Maar je kan ook eens gaan kijken in de verdedigingswerken bij het Bastionder.

Onze favoriet laat een stukje authentiek Den Bosch (of Oeteldonk) zien: Het Nationaal Carnavalsmuseum “Oeteldonks Gemintemuzejum”. Of nog beter, bezoek Oeteldonk tijdens carnaval voor de echte beleving!

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Jeroen Bosch Art Center of in het Museumkwartier van Den Bosch.

ONZE RELATIES

Café Restaurant Buurt

De lieve mensen van Café Restaurant Buurt verzorgen het heerlijke eten en drinken bij ons op de sloep. Het is ook een heerlijke plek voor een borrel of een hapje. Het terras is groot en zonnig!

Eetbar Dit

Eigenzinnige plek midden in het meest knusse deel van het centrum van Den Bosch. Hier kan je lekker borrelen, eten en vooral ook lachen!

Hotel Terminus

Zoek je nog een betaalbare overnachtingsplek in Den Bosch voor je groepje. Kijk dan eens bij Hotel Terminus. Dit hotel bestaat al een eeuwigheid en is mede daardoor een hotel met karakter. De kamers zijn basic maar schoon. De badkamers zijn gedeeld. Onder het Hotel vind je een prachtige oude pub met heel veel bieren en whisky’s. De locatie, vlak naast het station, is ook erg handig.