Den Bosch

Den Bosch of ‘s-Hertogenbosch (of Oeteldonk) is een van de oudste steden van Nederland. De stad is ontstaan in de delta van de rivieren Dommel, Aa en Maas. Dat betekent dat de vaartocht dwars door de stad loopt en dat je op- en afstapt in of nabij het historische centrum. Onze vaste opstappunten zijn de Smalle Haven in het centrum en de Tramkade vlakbij het centrum, beide op steenworp afstand van het centraal station.

Dagje Den Bosch

Dagje Den BoschDen Bosch heeft genoeg te bieden om een dag of weekend te vullen. Natuurlijk kan je lekker shoppen bij unieke winkeltjes. Op zaterdag is er een grote markt en de vele terrasjes zijn altijd gezellig druk.

Bourgondisch Den Bosch

Het bourgondische leven van het zuiden is in Den Bosch in alles zichtbaar en voelbaar. De terrassen zitten vol en er zijn heerlijke adresjes om te lunchen of een drankje te doen. In de zomer staat de Korenbrugstraat vol met Bosschenaren en bezoekers om in de buitenlucht een gezellige avond te hebben. De sfeer die hier hangt, hebben wij nergens anders gevonden.

Om het nog mooier te maken, de gezelligste plekjes zijn goed te lopen vanaf het station en helemaal dichtbij onze opstapplekken!

Natuur

Zoek je even rust? Dan kan je heel fijn wandelen in Het Bossche Broek, een beschermd natuurgebied dat direct tegen de stad aan ligt. Doordat het een moerassig gebied was, hielp deze vlakte vroeger bij de verdediging van de stad. Nu is het een plek waar mensen vanuit de stad even kunnen uitwaaien. met een prachtig uitzicht op de skyline van Den Bosch. Ook tijdens onze vaartocht kun je natuurlijk genieten van al het groen langs het water.

Cultuur snuiven

Den Bosch heeft genoeg mogelijkheden voor de cultuurliefhebber. De Sint Jan is natuurlijk de bekendste trekpleister. Maar je kan ook eens een kijkje nemen in het nieuwe Museum Kruithuis om meer te leren over de vestingwerken en het water.

Een stukje authentiek Den Bosch (of Oeteldonk) ontdekken? Ga op zoek naar Het Nationaal Carnavalsmuseum “Oeteldonks Gemintemuzejum”. Of nog beter, bezoek Oeteldonk tijdens carnaval voor de echte beleving!

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Noord Brabants museum. Ben je nieuwsgierig naar het leven van Jheronimus Bosch? Bezoek dan eens het Jheronimus Bosch Art Center en het Huis van Bosch.

ONZE VRIENDEN

Boergondisch

Een winkel in hartje centrum, met de lekkerste delicatessen. Veelal streekproducten ook. Je kunt hier lekkeBoschre dingetjes voor thuis kopen, of een heerlijk broodje voor uit het vuistje. Ook kun je hier terecht voor catering. En ze verzorgen natuurlijk die heerlijke lunches, borrelplanken en de salades bij de BBQ voor onze vaartochten!

Café Restaurant Buurt

Een heerlijke plek voor een borrel of een hapje. Het terras is groot en zonnig!

Eetbar Dit

Eigenzinnige plek midden in het meest knusse deel van het centrum van Den Bosch. Hier kan je lekker borrelen, eten en vooral ook lachen!